دنیای جوانان: رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، گفت: مستند میتواند واقعیات را به صورت عریان در اختیار مخاطبانش قرار دهد و اکران آنلاین فیلمهای مستند فرصتی برای بهرهمندی سادهتر از این امکان است.
اشرف بروجردی با اشاره به اهمیت مستند و لزوم دسترسی عموم مردم به ساختههای مستندسازان کشور، گفت: در جامعه ما معمولا مردم انتظارشان این است که آخرین اطلاعات را نسبت به مسائل مختلف داشته باشند؛ از بین چیزهایی که به مردم اطلاعرسانی میشود، آنچه وجه تصویری دارد همچون سینما، مهمتر است و جاذبه بیشتری دارد. این جذابیت، میتواند به ماندگاری آن اثرِ مصور کمک کند.
وی ادامه داد: مستند علاوه بر این جذابیت بصری، میتواند با بیان یک واقعیت و حقیقت هم همراه باشد. چون معمولا فیلمهای سینمایی، ساخته و پرداخته ذهن افراد است و اگر هم بر مبنای واقعیتی باشد، یک مقدار رنگ و لعابی از تخیل همراه خود دارد اما مستند این خصیصه را ندارد بنابراین بیشتر مورد باور مردم قرار میگیرد و مخاطب بیشتر هم با آن احساس قرابت و نزدیکی میکند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به طرحی که مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در راستای اکران آنلاین مستندها راهاندازی کرده، آن را اقدامی موثر در جهت اطلاعرسانی و مشارک دادن مردم به سمت فهم مشترک از فرهنگ و هنر خواند و گفت: مستند میتواند واقعیات را به صورت عریان در اختیار مخاطبانش قرار دهد و اکران آنلاین فرصتی برای بهرهمندی سادهتر از این امکان است.
بروجردی با تاکید بر اینکه تحقق این امر نیاز به زیرساختهای مناسب دارد، گفت: اطلاعرسانی به مردم و بیان واقعیات از این طریق طبیعتا باید با کیفیت خوب و روند منطقی همراه باشد. متاسفانه اکنون شاهد اختلالاتی در فضای مجازی هستیم که دسترسی بسیاری از مردم را برای تماشای آنلاین فیلمها دشوار میکند که امیدوارم این مشکلات برطرف شود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، علاقهمندی مردم به مستند و توجه و اقبال نسبت به آن را پاسخ به بخشی از نیاز جامعه یعنی توجه به یک رسانه داخلی قابل اعتماد خواند و گفت: اعتماد مردم به برنامههای صدا و سیما کم شده است، اما برنامههای مستند، حتی در تلویزیون هم مخاطب خاص خود را دارد. اکران آنلاین مستندهایی که با واقعیات جامعه سر و کار دارد میتواند پاسخگوی این نیاز مردم باشد.
بروجردی یادآور شد: مخاطبان مستند معمولا افرادی اهل فکر و نظرند؛ افرادی که دنبال رسیدن به واقعیتهای تاریخی و رویدادهای اجتماعی هستند و لذا راهاندازی فرصتی برای تماشای آنلاین مستندها میتواند بسیار ارزشمند باشد؛ هم به دلیل انتقال واقعیتها به سطح جامعه، هم به جهت برخورداری از یک پشتوانه علمی و همچنین به دلیل نزدیک کردن اذهان عموم مردم به همدیگر.
وی با اشاره به اینکه ما تجربه این مستندسازی از فعالیتهای کارکنان و کارمندان بخشهای مختلف کتابخانه ملی ایران را از یک سال و نیم قبل با برنامهای تحت عنوان «۹۹ ثانیه» آغاز کردیم، گفت: با این برنامه، کارمندهایی که در قسمتهای مختلف کتابخانه کار میکنند احساس سربلندی دارند که کارشان دیده شده است.
بروجردی، خاطرنشان کرد: معتقدم اینکه مستندهای به روز با موضوعهای متنوع تجمیع شوند و در یک سایت، به رویت مردم برسند یک کار ماندگار است.
