دنیای جوانان/محمد حسينزاده
اين روزها فيلم سينمايي خون شد، به كارگرداني مسعود كيميايي و تهيهكنندگي جواد نوروزبيگي به صورت آنلاين در حال پخش است و اين در حاليست كه فروش مناسبي در زمان اكران خود در شرايط كرونايي نداشت و حالا به نظر ميرسد در سبد آنلاين هم توجهي به آن از سوي مخاطب صورت نگرفته است. جواد نوروزبیگی، تهیهکننده اين فیلم فروش ۲۰۰ میلیون تومانی برای این فیلم را در اکران سینماها کم نمیداند، بلکه معتقد است در شرایط فعلی، همین میزان از فروش هم بهخاطر نام مسعود کیمیایی بوده است.
جواد نوروزبيگي كه يكي از تهيهكنندگان پركار و موفق سالهاي اخير سينماي كشور بوده ميگويد: مسئله اصلی اینجاست، شرایط موجود برای همه فیلمها یکسان است و چارهای هم نیست، نمیتوان با وجود اینکه سینماها باز است فیلمی را اکران نکرد. باید همینگونه ادامه دهیم تا سینماها برقرار بمانند. نه فقط من بلکه تمام تهیهکنندگان با این شرایط درگیر هستند، میدانیم که ضرر میکنیم اما باید برای روشن نگهداشتن چراغ سینماها حرکتی انجام میدادیم. این اتفاق هم شامل حال همه سازندهها میشود. چون یک رقم حدودی برای فروش فیلمشان درنظر گرفته بودند ولی، با شرایطی که به وجودآمد همه چیز به هم خورد. اما کسبوکار ماسینماست و نمیتوانیم آن را نادیده بگیریم.
فیلم بیهمهچیز، یکی دیگر از کارهای اين تهيهكننده است که اثري پربازیگر ميباشد و در جشنواره بسيار موردتوجه قرار گرفت. نوروزبيگي درباره اكران اين فيلم ميگويد: تصمیم اکران بیهمهچیز، در اختیار پخشکننده است وگرنه برای من تفاوتی ندارد. او تصمیم میگیرد که فیلم را چه زمانی اکران کند. ولی این احتمال وجود دارد که بیهمهچیز امسال اکران شود. اميدوارم بيهمهچيز فروش بهتري نسبت به خونشد داشته باشد چرا كه به نظرم تا آن زمان قطعا مردم بیشتری واکسینه شدند و از حضور در سینماها استقبال خواهند کرد.
اسم مسعود کیمیایی هر زمانی که پشت یک اثر بوده فروش خوبی را برای فیلم رقم زده است. اما چرا اين بار كار نكرده است!؟ نوروزبيگي ميگويد: نمیگویم میزان ۸۵۰۰ مخاطب برای این فیلم رضایتبخش است، اما همین تعداد هم دوستداران آقای کیمیایی بودند که به سینما آمدند. ولی دیگر افرادی که به سینما علاقه دارند، منتظر اکران آنلاین ماندند. اکران آنلاین هم که شروع شد، فیلم بلافاصله قاچاق شد اما به هرحال دوستداران سینما آن را تماشا کردند. در مجموع نیز نمیتوانیم بگوییم که فیلم با شکست مواجه شده است، مگر بقیه فیلمها چقدر فروش داشتهاند. فقط فیلم سینمایی دینامیت، فروش خوبی داشته است که فکر میکنم آن هم باتوجه به تخمین سازندگانش با شکست مواجه شده است. تمام فیلمها به همین وضعیت دچار شدند، حتی فیلمی مانند شنای پروانه، موفقیتی در اکران سینمایی به دست نیاورد اما در اکران آنلاین در دو روز اتفاقات ویژهای برای آن رقم خورد. در حالی که فکر میکنیم اکران آنلاین بد است، ممکن است این اکران روی یک فیلم مثل شنای پروانه جواب دهد. باید یک کارشناسی درست انجام شود تا سینما را نجات دهیم و مخاطب دوباره به سینما بازگردد. چون عدم ورود تماشاگر به سینما صدمات زیادی دارد. ضمن اينكه این را نباید فراموش کنیم که در کشورما قانون کپیرایت شرایط خاصی دارد. تهیهکنندهها همیشه پیگیر این موضوع بودند، اما چون هیچ راه قانونی برای حمایت از ما وجود ندارد، عادت کردهایم سکوت کنیم. همه ما هم بارها این آسیب را دیدهایم چون قانون درست و حمایت کنندهای نداریم. در نتیجه فیلمها به راحتی پخش میشود و مدیران و متولیان سینمایی نتوانستند کاری در این خصوص انجام دهند. حتی پلیس فتا هم نمیتواند به این موضوع ورود پیدا کند.
اين تهيهكننده در بخش ديگري از صحبتهاي خود با دنياي جوانان درباره اينكه چطور مجاب ميشود كه فيلمي را تهيهكند، ميگويد: معیار من فیلمنامه است، این مورد میتواند تیم خوبی را دورهم جمع کند ضمن اینکه فیلم اجتماعی با کمدی تفاوت دارد اگر بخواهم فیلم کمدی بسازم قطعا به فروش گیشه آن توجه میکنم.